Open lasagne met worstjessaus, burrata & rucola
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak een inkeping in de worstjes. Knijp het vlees uit de worstjes en bak het rul in wat olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan. Laat alles 5 minuten op een zacht vuur stoven.
-
2
Roer de tomatenpuree en de tomatenblokjes onder het vlees. Breng de saus op smaak met de oregano, de tijm en eventueel chilivlokken. Laat ze 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
3
Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken op een schone theedoek, zodat ze niet kleven.
-
4
Leg in elk bord een dubbelgeplooid lasagnevel. Schep er wat saus op en verdeel er wat rucola over. Dek af met een tweede lasagnevel en nog een laagje saus. Eindig met een gehalveerde bol burrata, de rest van de rucola en de geraspte pecorino. Bedruppel de lasagne met olijfolie en serveer.