Recept

Open lasagne met worstjessaus, burrata & rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oogt feestelijk, smaakt overheerlijk!

Snel-klaar-tip

In plaats van gehakt koop je kant-en-klare worstjes. Maak er een sneetje in en knijp het vlees eruit. Het vlees is fijngemalen, dus sneller klaar én al lekker op smaak gebracht door de slager.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak een inkeping in de worstjes. Knijp het vlees uit de worstjes en bak het rul in wat olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan. Laat alles 5 minuten op een zacht vuur stoven.

  2. 2

    Roer de tomatenpuree en de tomatenblokjes onder het vlees. Breng de saus op smaak met de oregano, de tijm en eventueel chilivlokken. Laat ze 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken op een schone theedoek, zodat ze niet kleven.

  4. 4

    Leg in elk bord een dubbelgeplooid lasagnevel. Schep er wat saus op en verdeel er wat rucola over. Dek af met een tweede lasagnevel en nog een laagje saus. Eindig met een gehalveerde bol burrata, de rest van de rucola en de geraspte pecorino. Bedruppel de lasagne met olijfolie en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met worstjessaus, burrata & rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!