Recept

Duif met knolselder, wortelhummus en een hazelnootsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het hazelnootsausje maakt dit gerecht helemaal af. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Stoof de ui en de knoflook glazig in boter. Voeg de tomatenpuree toe en blus met de porto en de bruine fond. Laat 30 minuten inkoken.

  2. 2

    Zeef de saus en zet opnieuw op een zacht vuur. Voeg de tijm, de laurier en de hazelnoten toe en laat 40 minuten sudderen. Verwijder de laurier en de tijm, mix glad en breng op smaak met peper, zout en wat hazelnootolie.

  3. 3

    Maak de hummus. Schil de wortel en snij ’m in stukken. Pel de knoflook. Kook de wortel gaar in lichtgezouten water. Pureer de wortel glad met de kikkererwten, de komijn, de knoflook, het citroensap en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schil de knolselder en snij ’m in dunne plakjes. Steek er met een uitsteekvorm kleine cirkeltjes uit. Kruid ze met peper en zout en gril ze beetgaar. Bak de duivenfilets kort aan in boter en kruid met peper en zout. Blancheer de edamame- of tuinbonen kort in gezouten water.

  5. 5

    Strijk de wortelhummus mooi uit over de borden. Leg er enkele knolseldercirkeltjes op en verdeel er de bonen over. Leg er de duivenfilets op, bedruppel met de saus en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duif met knolselder, wortelhummus en een hazelnootsausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!