Recept

S'mores-dip met zelfgemaakte zoute zandkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet de pannetjes met deze dip aan de rand van de barbecue, dus niet te heet, anders verbrandt de chocolade. Of smelt de chocolade en de pralines au bain-marie.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje tot ze net bruin begint te worden en nootachtig begint te ruiken. Giet ze dan onmiddellijk in een kommetje zodat ze niet verder bruint. Laat afkoelen.

  2. 2

    Meng de witte en lichtbruine suiker met de boter en 1 eidooier, en meng er de bloem onder. Kneed kort tot een egaal deeg. Rol het tot een worst van ongeveer 5 centimeter doorsnede en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur of langer opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Haal het deeg uit de koelkast en snij in plakjes van 1 centimeter dik. Leg die op een bakplaat, wrijf in met eigeel en bak 10 tot 12 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel de chocoladedruppels over de gietijzeren pannetjes. Leg in elk pannetje 2 of 3 Toffifee-pralines, giet er de room in en beleg met de marshmallows. Zet op de warme barbecue, sluit het deksel tot de chocolade gesmolten is en de bovenkant lichtbruin is. Als je geen deksel op de barbecue hebt, kun je de bovenkant van de marshmallows goudbruin branden met een klein gasbrandertje.

  5. 5

    Dip de zelfgemaakte koekjes in de warme gesmolten chocolade en marshmallows.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

S'mores-dip met zelfgemaakte zoute zandkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!