Recept

Lentecupcakes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze cupcakes zijn superschattig en ideaal voor je paasfeest! 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C. Klop voor de topping de roomkaas stijf met de zachte boter, de room, het vanille-extract, en de poedersuiker. Schep in een spuitzak met een ronde grote spuitmond en leg in de koelkast.

 2. 2

  Zet een cupcake-bakblik klaar met daarin de papieren bakvormpjes. Klop de boter luchtig met de suiker, in de keukenrobot. Voeg een voor een de eieren toe. Mix telkens op middelhoge snelheid voor een luchtig resultaat. Voeg de bloem toe en de melk. Mix nog een minuut tot een glad beslag.

 3. 3

  Vul de papieren bakvormpjes voor twee derde met het beslag. Dan komen de cakejes na het rijzen niet boven het papieren vormpje uit. Hoe platter de cupcakes, hoe makkelijker je ze kunt decoreren. Zet de cupcakes 12 à 15 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

 4. 4

  Spuit een inke dot topping op de cupcakes. Doe de kokosrasp op een bordje en draai er de cupcakes met de topping in rond, tot de cupcake helemaal met kokos bedekt is.

 5. 5

  Werk de cupcakes op twee manieren af: met oortjes of met pootjes en een staartje. Voor de oortjes: knip een marshmallow diagonaal door en dompel de snijkant in wat roze suikerparels. Zet de oortjes op de cupcake en duw ze lichtjes in de topping.

 6. 6

  Voor de pootjes: snij wat ovale plakjes rolfondant, duw er roze suikerparels in voor de teenkussentjes en een hartje voor de hiel. Knip een marshmallow door, duw deze als staartje in het midden van de cupcakes, zet twee voetjes onder het staartje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentecupcakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!