Recept

Witloofslaatje met gerookte kipfilet, mascarpone, sinaasappel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De dressing kun je vooraf maken en zet je koel in de koelkast. De salade zelf maak je een uurtje op voorhand, maar meng er dan de dressing nog niet onder! Dat doe je pas net voor je de salade op de borden legt.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof. Snij het witloof in fijne reepjes. Spoel de appelen. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in even fijne reepjes als het witloof. Besprenkel alles met citroensap.

  2. 2

    Spoel en droog de veldsla. Meng het witloof met 2/3 van de appelreepjes.

  3. 3

    Rasp de schil van de sinaasappel. Verwijder met een scherp mes de schil van de sinaasappel. Snij de sinaasappel dan tussen de vliezen in partjes en vang het sap op.

  4. 4

    Maak een romige dressing van de olijfolie, de mascarpone, het opgevangen sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de dragon en de mosterd. Kruid met peper en zout. Meng de dressing door het witloof met de appelreepjes.

  5. 5

    Verdeel de veldsla over de borden. Leg er het witloofslaatje en daarna de kippenreepjes op. Werk af met de sinaasappelpartjes, de rest van de appelreepjes, de gedroogde veenbessen en enkele plukjes verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofslaatje met gerookte kipfilet, mascarpone, sinaasappel en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!