Sint-jakobsvruchten met pittige zoeteaardappelpuree en gremolata
bereiding
-
1
Maak de puree. Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukjes. Kook ze gaar in water met het groentebouillonblokje. Pureer de zoete aardappelen en breng ze op smaak met het gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Roer er de roomkaas door.
-
2
Maak de gremolata. Meng de gehakte peterselie met de knoflook en de citroenschil, voeg een beetje olijfolie toe en kruid met peper en zout.
-
3
Leg de sint-jakobsvruchten op keukenpapier en dep ze goed droog. Bak ze kort aan beide kanten krokant in boter en olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
4
Lepel in een mooie krul de zoeteaardappelpuree op de borden. Leg er de gebakken sint-jakobsvruchten op en werk af met de gremolata.