Recept

Bruschetta met geroosterde aubergine, beukenzwammen en gepekelde mosterdzaadjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je dit hapje liever iets losser presenteren? Serveer dan alles apart in kommetjes op een serveerschaal en laat ieder zichzelf bedienen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de aubergines en besprenkel ze met olijfolie. Gaar ze 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen. Lepel er het vruchtvlees uit en prak het fijn met een vork. Meng de puree met de parmezaan, de gehakte peterselie en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Doe de mosterdzaadjes met 150 milliliter water in een steelpannetje en laat 20 minuten koken. Zeef de zaadjes eruit. Breng de azijn samen met de suiker aan de kook en giet dit over de gekookte mosterdzaadjes.

  3. 3

    Borstel de beukenzwammetjes schoon en maak ze los. Snij het stokbrood in plakjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 3 à 4 minuten in de oven. Roer de auberginepuree nog eens los. Bak de beukenzwammetjes in wat olijfolie krokant en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel wat auberginepuree op de bruschetta’s, leg er de beukenzwammetjes en de mosterdzaadjes bovenop. Werk ze af met de jonge scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta met geroosterde aubergine, beukenzwammen en gepekelde mosterdzaadjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!