Recept

Gepekelde komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij een broodje pulled pork of pulled salmon, een kaas- of charcuterieschotel en bij sushi.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snij hem overlangs in partjes. Pel de sjalot en snij ze in fijne ringen. Bestrooi de komkommer en de sjalot met het zout en laat dit 30 minuten rusten. Spoel ze af en doe alles in een schone bokaal.

  2. 2

    Breng de wittewijnazijn, 100 milli-liter water, de korianderzaadjes, de mosterdzaadjes en de suiker samen aan de kook en laat koken tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de komkommer. Draai het deksel op de bokaal, laat afkoelen en laat minstens 1 dag rusten.

  3. 3

    De gepekelde komkommers kun je tot 2 weken bewaren op een koele (en het liefst donkere) plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepekelde komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!