Recept

Geroosterde pompoen met makreelmousse en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De makreelmousse kun je makkelijk tot enkele dagen vooraf maken. Met de rest van de pompoen maak je een lekkere soep of je vriest hem in voor later. Heb je nog radijsjes over, dan kun je die met een yoghurtdip serveren als hapje. De tweede helft van de granaatappel bewaar je in vershoudfolie in de koelkast: ideaal om een slaatje mee af te werken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bovenkant van de pompoen, het stuk zonder pitten dus, in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Schil ze niet. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de gedroogde tijm, de chilivlokken, peper en zout over. Besprenkel ze met olijfolie en gaar ze 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de makreelmousse. Mix de makreelfilet fijn in de blender. Voeg het amandelpoeder, het citroensap, peper en zout toe. Meng er de bieslook onder. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf. Meng eerst de room door de makreel. Spatel tot slot het opgeklopte eiwit onder de mousse.

  3. 3

    Spoel de radijsjes, snij ze in flinterdunne plakjes en leg ze in koud water. Maak de granaatappelpitjes los uit de schil.

  4. 4

    Leg de pompoenschijfjes op de borden. Leg er 3 quenelles makreelmousse op en werk af met de radijsjes, de granaatappelpitjes en enkele plukjes verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde pompoen met makreelmousse en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!