Recept

Pappardelle met eend, spruitjes, wildsaus en kaassterretjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke pasta met saus van wild steelt de show op kerstavond! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de geraspte parmezaan door het pastadeeg. Rol dun uit en steek er met een uitsteekvorm sterretjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  2. 2

    Snij het vel van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Kruid met peper en zout. Bak de filets op het vel 7 minuten in een droge koekenpan. Keer om en bak nog 4 minuten. Neem uit de pan en laat 8 minuten onder aluminiumfolie rusten.

  3. 3

    Blus de pan met de wildfond. Voeg de rode porto, de confituur, de mosterd en de suiker toe en laat al roerend inkoken.

  4. 4

    Meng met een vork de bloem door de boter. Voeg de boter al roerend en in delen toe. Laat indikken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Halveer de spruitjes. Kook ze 6 minuten in lichtgezouten water. Giet af en schep ze in de pan, samen met de bouillon en de azijn. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot het vocht verdampt is. Doe een klont boter in de pan, schep de spruitjes om met de boter en kruid met peper en zout. Bestrooi met de tijmblaadjes.

  6. 6

    Giet de pasta af en verdeel over de borden. Giet er de saus over. Verdeel de spruitjes over de borden. Snij de eend in plakjes en leg op de borden. Werk af met de shiso en de kaassterren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met eend, spruitjes, wildsaus en kaassterretjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!