Recept

Ovenpasta met witloof, ricotta en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

4 kg witloof eet de Belg gemiddeld per jaar. Daarmee zijn we de grootste witloofeters ter wereld. Je maakt er dan ook de lekkerste gerechten mee. Zoals dit succesnummer met ricotta en Pancetta. Heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Halveer het witloof, verwijder de harde kern en snij de rest in reepjes. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Kook de pasta al dente. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij de pancetta in repen. Meng het witloof met de ricotta, de gepelde tomaten en de pancettareepjes. Meng alles door de uitgelekte pasta.

  4. 4

    Stort de mengeling in een ovenschaal en strooi er de hazelnoten en de parmezaan overheen. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de rucola en enkele blaadjes salie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenpasta met witloof, ricotta en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!