Recept

Witloof-koolsalade met walnoten en rauwe ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

4 kg witloof eet de Belg gemiddeld per jaar. Daarmee zijn we de grootste witloofeters ter wereld. Je maakt er dan ook de lekkerste gerechten mee. Zoals dit succesnummer.

bereiding
  1. 1

    Snij de rodekool fijn met behulp van een mandoline. Spoel de witloofstronken en snij ze overlangs door. Snij het witloof schuin in lange repen tot aan de harde kern.

  2. 2

    Rooster de noten in een braadpan zonder vetstof en hak ze grof. Maak intussen een dressing van olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de groenten en de rauwe ham over de borden, kruid met peper en zout en schenk er de dressing bij. Werk af met de gehakte noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof-koolsalade met walnoten en rauwe ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!