Recept

Lichte mediterrane visschotel met kerstomaatjes en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze slanke ovenschotel is ideaal voor wie tijdens de feestdagen van een licht hoofdgerecht wil genieten. Lekker met puree of gekookte peterseliepatatjes.

Tip: de peterselie-prei-olie kun je ook gebruiken als afwerking van een feestelijke soep.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het groen van de preien. Doe het groen van de prei met 100 milliliter olijfolie in een blender en hak het heel fijn. Laat langzaam uitlekken door een koffiefilter of fijne zeef. Bewaar de prei-olie.

  2. 2

    Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 eetlepel hebt en pers hem uit. Pel en plet de knoflook. Meng de peterselie met de citroenschil, de knoflook, 2 eetlepels citroensap, de prei-olie en een scheutje water. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de vis en het wit van de prei in grove stukken. Leg de preiwitten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, voeg een scheutje water toe en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en gaar 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de tomaatjes. Verwijder de folie van de prei en leg de vis, de trostomaatjes en de olijven bij de prei. Kruid met peper en zout en besprenkel met de peterselie-olie. Zet opnieuw 15 minuten in de oven en serveer met de rest van de peterselie-prei-olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lichte mediterrane visschotel met kerstomaatjes en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!