Mediterrane quiche
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mediterrane quiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een zuiders tintje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het bladerdeeg 15 minuten blind. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Roer hem door 5 eetlepels olijfolie en laat een halfuur staan. Schenk de knoflookolie daarna door een zeef.

  3. 3

    Spoel de courgettes. Snij ze in de lengte in dunne plakken. Gril ze goudbruin in de knoflookolie.

  4. 4

    Verdeel de courgettes, feta en olijven over de deegbodem. Klop de eieren los met de melk, de room, peper en zout. Schenk over de courgettes.

  5. 5

    Zet de quiche 25 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het bladerdeeg 15 minuten blind. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Roer hem door 5 eetlepels olijfolie en laat een halfuur staan. Schenk de knoflookolie daarna door een zeef.

  3. 3

    Spoel de courgettes. Snij ze in de lengte in dunne plakken. Gril ze goudbruin in de knoflookolie.

  4. 4

    Verdeel de courgettes, feta en olijven over de deegbodem. Klop de eieren los met de melk, de room, peper en zout. Schenk over de courgettes.

  5. 5

    Zet de quiche 25 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!