Recept

Pompoenscones

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor een herfstig vieruurtje, deze scones van pompoen. Doe een beetje kaneel in het glazuur voor extra smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Zet 2 bakplaten met bakpapier klaar.

  2. 2

    Meng de bloem, havermout, suiker, bakpoeder, specerijen en zout in een ruime kom. Voeg de boter toe en snij ze met behulp van 2 messen door de bloem, tot je een kruimelig mengsel krijgt.

  3. 3

    Klop 2 eieren los met de pompoenpuree. Voeg dit mengsel, samen met de pecannoten, toe aan de bloem en roer met een houten lepel, tot het deeg begint samen te hangen. Doe het deeg op een bebloemd oppervlak, verdeel het in twee en duw elk stuk tot een dikke ronde schijf. Verdeel elke schijf in 6 parten. Leg ze per 6 op een bakplaat, met voldoende ruimte ertussen om te rijzen.

  4. 4

    Klop het resterende ei los met 1 el water en bestrijk er de scones mee. Bestrooi ze dan met griessuiker. Bak de scones in 20 tot 24 minuten goudbruin in de oven (hoe lang precies is afhankelijk van hoe dik je ze gemaakt hebt) en test met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak het glazuur door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren. Doop een lepel of een vork in het glazuur en besprenkel er de scones mee. Laat opstijven en serveer. Lekker met pompoenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenscones

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!