Recept

Gevulde butternut met orecchiette, kip en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

This is real comfort food. Vegetarians can easily omit the chicken or replace it with a plant-based alternative.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen in de lengte. Verwijder eerst de pitten. Haal met een parisiennelepel een groot deel van het vruchtvlees eruit tot op 1,5 cm van de schil.

  2. 2

    Leg zowel de uitgeholde pompoenhelften als de bolletjes vruchtvlees op een met bakpapier beklede ovenplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Gaar 30 minuten in de oven. Neem de bolletjes al na 20 minuten van de bakplaat.

  3. 3

    Kook de orecchiette gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kipfilet in repen. Spoel de kerstomaatjes. Los het maïszetmeel op in wat water.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de kippenreepjes toe en bak ze krokant. Blus met de bouillon en de room, breng op smaak met de salieblaadjes, peper en zout en laat even inkoken. Bind de saus met het in water opgeloste maïszetmeel.

  5. 5

    Giet de pasta af. Voeg ze samen met de kerstomaten en de pompoenbolletjes toe aan de saus. Vul de pompoenhelften met de pasta-kipmengeling. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer 10 minuten in de oven. Werk af met de extra salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde butternut met orecchiette, kip en kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!