Recept

Pastaschotel met rookworst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse: "Dit is mijn variant op de klassieke puree met rookworst. Mijn zonen zijn dol op deze pasta."

bereiding
 1. 1

  Maak de savooikool schoon en snij ze in fijne repen. Roerbak ze kort in een beetje olie. Spoel de appelen en snij ze ongeschild in plakjes. Meng de appelplakjes met de gesnipperde savooikool.

 2. 2

  Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn zonder de zaadjes. Meng hem samen met de mosterd door de zure room. Kruid met peper en zout en voeg 2 eetlepels water toe. Verdeel deze marinade over de mengeling van savooikool en appel en hussel ze door elkaar.

 3. 3

  Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken. Rooster de hazelnoten in een pan zonder veststof en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn en meng ze met de hazelnoten, de parmezaan en een beetje olijfolie door de orecchiette.

 4. 4

  Snij de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Schik de savooikool aan 1 kant van een grote ovenschaal, leg de plakjes rookworst in het midden van de schotel en leg de orecchiette aan de andere kant. Gaar de schotel nog 25 minuten in de oven. Lekker met een stukje brood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschotel met rookworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!