Minestronesoep met wortelloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Minestronesoep met wortelloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze minestronesoep met wortelloof? Lekker met een stukje brood. Loof van wortelen, radijzen of bietjes kan je heerlijk gebruiken in een soep of voor pesto!

bereiding
  1. 1

    Snipper de knoflook fijn. Maak de wortelen schoon, spoel 1/3 van het loof goed af en hak het fijn. Snij de ui, de selder en de wortelen in kleine blokjes.

  2. 2

    Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de witte bonen, het fijngehakt wortelloof en de kerstomaten toe en vul aan met de bouillon.

  3. 3

    Hak de oregano grof. Voeg ‘m bij de soep en kruid verder af met paprikapoeder, peper en zout.

  4. 4

    Laat de soep 25 minuten garen op een zacht vuurtje. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snipper de knoflook fijn. Maak de wortelen schoon, spoel 1/3 van het loof goed af en hak het fijn. Snij de ui, de selder en de wortelen in kleine blokjes.

  2. 2

    Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de witte bonen, het fijngehakt wortelloof en de kerstomaten toe en vul aan met de bouillon.

  3. 3

    Hak de oregano grof. Voeg ‘m bij de soep en kruid verder af met paprikapoeder, peper en zout.

  4. 4

    Laat de soep 25 minuten garen op een zacht vuurtje. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.