Recept

Citroenpasta met kip en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Quinoa kun je zelf poffen, maar je kunt ook gepofte quinoa kopen. Ik strooi het over vis of vlees, gebruik het als crumble in een soepje, of - zoals hier - als een krokant jasje voor asperges. Die bolletjes zien er toch superleuk uit!”

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook in een eetlepel olijfolie. Blus met de vermout en voeg de ricotta en de room toe. Rasp de citroenschil, pers de citroen. Strooi er de helft van de geraspte citroenschil over en breng de saus op smaak met het citroensap, de dille, de peterselie, de munt, peper en zout. Roer de saus door de uitgelekte pasta. Hou de pasta warm.

  3. 3

    Spoel de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Blancheer ze 5 minuten en voeg de laatste minuut de erwten toe. Giet af en laat de groenten goed uitlekken. Wentel de asperges eerst door wat olijfolie en daarna door de gepofte quinoa. Bak ze krokant in een pan. Kruid met peper en zout. Roer de erwten door de pasta.

  4. 4

    Bak de kippenhaasjes aan beide kanten krokant in wat boter. Serveer met de pasta en de groene asperges. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en werk af met verse kruiden, zoals munt en dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenpasta met kip en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!