• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met asperges, morieljes en kipfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het is de tijd van de asperges, profiteer ervan

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de morieljes weken in warm water. Laat ze daarna uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

    Snipper het sjalotje fijn.

    Maak de asperges schoon, snij ze in stukken en blancheer ze zo’n 8 minuten (blancheer de kopjes iets minder lang).

    Snij de kipfilet in reepjes.

  2. 2

    Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas witte wijn en roer met een houten lepel tot al het
    vocht door de korrels opgenomen is. Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voordat u
    een nieuwe lepel vocht toevoegt.

  3. 3

    Bak de kippenreepjes samen met de morieljes in wat boter. Kruid met peper en zout. Haal de
    asperges even door wat gesmolten boter.

  4. 4

    Spatel de asperges, morieljes, kipreepjes en de gemalen parmezaan voorzichtig door de risotto en kruid eventueel bij met wat zout en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de morieljes weken in warm water. Laat ze daarna uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

    Snipper het sjalotje fijn.

    Maak de asperges schoon, snij ze in stukken en blancheer ze zo’n 8 minuten (blancheer de kopjes iets minder lang).

    Snij de kipfilet in reepjes.

  2. 2

    Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas witte wijn en roer met een houten lepel tot al het
    vocht door de korrels opgenomen is. Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voordat u
    een nieuwe lepel vocht toevoegt.

  3. 3

    Bak de kippenreepjes samen met de morieljes in wat boter. Kruid met peper en zout. Haal de
    asperges even door wat gesmolten boter.

  4. 4

    Spatel de asperges, morieljes, kipreepjes en de gemalen parmezaan voorzichtig door de risotto en kruid eventueel bij met wat zout en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.