Citroenpasta met gegratineerde langoustines
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de langoustines in de lengte in tweeën en verwijder maag en darmkanaal. Leg de langoustines op een ingeoliede bakplaat.
-
2
Rasp 1 citroen en meng de citroenschil met de gehakte peterselie en 2 à 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Lepel over de langoustines en gaar de langoustines 5 tot 8 minuten in de oven.
-
3
Kook de penne gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
-
4
Rasp de schil van de tweede citroen en pers ’m uit. Pel en snipper de sjalot. Snipper de gekonfijte citroen fijn. Fruit de sjalot en de gekonfijte citroen aan in een bodempje olijfolie.
-
5
Voeg de Noilly Prat, het citroensap, de geraspte citroenschil en de roomkaas toe aan de pan. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Meng er de uitgelekte penne door. Serveer de langoustines met de citroenpasta en wat extra peterselie.