Recept

Zalmpapillot met pasta pesto

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze zalmpapillot met pasta pesto. Natalie: “Graag nog meer groenten bij deze papillot? Je hebt nog een halve courgette en venkel over van de papillot, snij die in flinterdunne plakjes en gril ze mee in de oven of op de BBQ. Serveer bij de papillot.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C of steek de BBQ aan. Spoel de courgette, maak de venkel schoon en hou het loof apart. Snij met een mandoline de courgette en de venkel in flinterdunne plakjes.

 2. 2

  Neem vier vellen bakpapier of aluminiumfolie je de papillot op de BBQ gaart. Bestrijk ze met olijfolie. Leg op elk vel enkele plakjes venkel en courgette, enkele plukjes dille en een zalmfilet. Werk elke filet af met twee plakjes citroen en een plakje kruidenboter. Kruid met peper en zout. Vouw de papillotten goed toe en gaar ze 12 à 15 minuten in de oven of op de BBQ.

 3. 3

  Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ‘m af en meng de pesto eronder.

 4. 4

  Werk de papillot af met enkele takjes venkelgroen. Serveer de vispapillot met de pasta pesto en werk af met de pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmpapillot met pasta pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!