Recept

Pasta pesto met komkommerlinten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een licht, maar erg smaakvol hoofdgerecht!

bereiding
  1. 1

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen. Pel en pers de knoflook. Rasp deparmezaan.

  2. 2

    Doe de knoflook, het basilicum, de geraspte parmezaan, de pijnboompitten en de olijfolie in een blender en hak alles grof. Breng de pesto op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar, giet hem af en laat hem afkoelen. Spoel de komkommers en snij ze met een spiralizer – of een speciale dunschiller – in pastasliertjes. Meng de pasta met de komkommersliertjes en doe er dan de pesto onder. Bestrooi met extra parmezaan en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta pesto met komkommerlinten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!