Gevulde kalkoenrolletjes met champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde kalkoenrolletjes met champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gevuld met feta en oregano

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tomaatjes en de augurkjes uitlekken en snij ze in stukjes. 

    Plet de feta met een vork.

    Snipper de ui en het sjalotje fijn.

    Vermaal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot poeder.

  2. 2

    Vermeng de feta met de helft van de room. Roer tot een gladde, dikke pasta.

  3. 3

    Meng de kaaspasta met de uisnippers, de augurkjes, de tomaatjes en de oregano.

  4. 4

    Sla de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie plat met een houten hamertje. Kruid ze met peper en zout. Bestrijk ze met het kaasmengsel. Rol ze zo stevig mogelijk op. Steek ze vast met een houten prikker.

  5. 5

    Bak de gevulde kalkoenrolletjes rondom aan op een hevig vuur, in een beetje olijfolie. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Fruit in dezelfde pan de sjalotsnippers glazig. Strooi er het paddenstoelenpoeder en de bloem bij. Schep goed om. Leng aan met de gevogeltefond. Roer goed glad. Laat 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de rest van de room bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  7. 7

    Laat de rolletjes afgedekt in de saus nog 10 minuten zacht sudderen (niet koken!).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tomaatjes en de augurkjes uitlekken en snij ze in stukjes. 

    Plet de feta met een vork.

    Snipper de ui en het sjalotje fijn.

    Vermaal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot poeder.

  2. 2

    Vermeng de feta met de helft van de room. Roer tot een gladde, dikke pasta.

  3. 3

    Meng de kaaspasta met de uisnippers, de augurkjes, de tomaatjes en de oregano.

  4. 4

    Sla de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie plat met een houten hamertje. Kruid ze met peper en zout. Bestrijk ze met het kaasmengsel. Rol ze zo stevig mogelijk op. Steek ze vast met een houten prikker.

  5. 5

    Bak de gevulde kalkoenrolletjes rondom aan op een hevig vuur, in een beetje olijfolie. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Fruit in dezelfde pan de sjalotsnippers glazig. Strooi er het paddenstoelenpoeder en de bloem bij. Schep goed om. Leng aan met de gevogeltefond. Roer goed glad. Laat 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de rest van de room bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  7. 7

    Laat de rolletjes afgedekt in de saus nog 10 minuten zacht sudderen (niet koken!).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.