Parelhoenpakketjes met sherrysaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Parelhoenpakketjes met sherrysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk gevuld

bereiding
  1. 1

    Laat de parelhoen ontbenen en in vier stukken verdelen door de poelier. Kruid ze met peper en zout. Bind de stukken tot pakketjes met keukentouw. Bak ze in een sauteerpan op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 70° C. Borstel de champignons droog schoon. Snij ze in fijne plakjes. Bak ze in een beetje olie tot ze kleuren.

  3. 3

    Haal de parelhoenpakketjes uit de pan en hou ze warm in de op 70° C voorverwarmde oven. Giet het vet uit de pan. Strooi wat gezeefde bloem in de pan. Roer met een spatel flink om. Blus met de sherry en de gevogeltefond. Laat de saus opkoken en doe er de plakjes champignons bij. Kruid met peper en zout. Werk de saus af met een scheutje room.

  4. 4

    Verwijder het keukentouw en schik de parelhoenpakketjes op warme borden. Werk af met de saus, bestrooi met gehakte bladpeterselie en leg er de takjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de parelhoen ontbenen en in vier stukken verdelen door de poelier. Kruid ze met peper en zout. Bind de stukken tot pakketjes met keukentouw. Bak ze in een sauteerpan op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 70° C. Borstel de champignons droog schoon. Snij ze in fijne plakjes. Bak ze in een beetje olie tot ze kleuren.

  3. 3

    Haal de parelhoenpakketjes uit de pan en hou ze warm in de op 70° C voorverwarmde oven. Giet het vet uit de pan. Strooi wat gezeefde bloem in de pan. Roer met een spatel flink om. Blus met de sherry en de gevogeltefond. Laat de saus opkoken en doe er de plakjes champignons bij. Kruid met peper en zout. Werk de saus af met een scheutje room.

  4. 4

    Verwijder het keukentouw en schik de parelhoenpakketjes op warme borden. Werk af met de saus, bestrooi met gehakte bladpeterselie en leg er de takjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.