Recept

Gulaschsuppe

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook Dominique Persoone en zoon Julius koken ’s zomers graag samen buiten. Ze gaan voor vuurproof lekkers barstensvol smaak, zoals deze Gulaschsuppe. Dominique: “Gulaschsuppe is een typisch Oostenrijks gerecht, dat ze rond middernacht serveren op feestjes. Hoe langer de soep kan trekken, hoe beter. En ze smaakt ook enorm goed de dag nadien, als je een stevige kater hebt!”

bereiding
  1. 1

    Hang een grote hittebestendige kookpot boven het hete vuur. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Doe een scheutje olijfolie in de pot en bak de spekblokjes, de ui en de knoflook gaar.

  2. 2

    Voeg het rundsvlees toe. Bak het goudbruin en kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe, roerbak 1 minuut en blus met de helft van de bouillon. Laat 40 minuten garen.

  3. 3

    Maak de prei schoon en snij ‘m in fijne ringen. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 à 3 cm. Spoel de tomaten en snij ze in fijne stukken. Ontpit de chilipeper en hak heel fijn.

  4. 4

    Voeg de chilipeper, de prei, de tomaten, de aardappelen, het paprikapoeder, de tijm, de komijn en de rest van de bouillon toe en laat nog eens 45 minuten koken op een zachter vuur.

  5. 5

    Voeg de suiker, de madera, de wijnazijn en de worstjes in stukjes toe en kruid alles met peper en zout. Hou warm boven de smeulende houtblokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gulaschsuppe

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!