Recept

Vissoep met rouille en kaastoast

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke comfort food: vissoep met rouille en kaastoast, én een persoonlijke twist van chef Dominique Persoone.

bereiding
  1. 1

    Maak de soep. Maak de groenten schoon en snij de wortelen, de selder, de ui en de paprika in middelgrote stukken. Pel en plet de knoflook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper ‘m fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pot. Stoof de wortelen, de selder, de ui en de paprika enkele minuten in de hete olie. Voeg tijdens het stoven de knoflook en de chilipeper toe. Roer er de tomatenpuree onder en voeg na 2 minuten een flinke scheut water toe. Verkruimel de blokjes visbouillon mee in de soep en breng op een zacht vuur aan de kook.

  3. 3

    Snij de visfilets in hapklare stukken en doe ze in de soep. Laat de soep enkele minuten verder garen. Roer regelmatig en voeg indien nodig meer water toe. Kruid eventueel met peper en zout.

  4. 4

    Maak de rouille. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook door de mayonaise. Voeg het saffraanpoeder, de cayennepeper en een beetje zout toe. Meng goed.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de toasts. Snij het stokbrood in dikke sneden en druppel er een beetje olijfolie over. Toast de stukken brood goudbruin onder de ovengrill of in een droge koekenpan. Wrijf er even over met een teentje gepelde knoflook en strooi er dan een laagje gemalen kaas op. Laat de kaas kort gratineren onder de ovengrill.

  6. 6

    Voeg kort voor het serveren de gemengde zeevruchten toe aan de soep, zodat ze opwarmen, maar zeker niet meekoken. Serveer de bouillabaisse met de toasts en de rouille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoep met rouille en kaastoast

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!