Hartige vijgentaart met blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige vijgentaart met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vijgen en blauwe kaas: als dat geen topcombinatie is! Werk de taart eventueel nog af met roosjes parmaham, gerijpt rundvlees of pancetta en serveer ze met een salade voor een volwaardige maaltijd. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de bakvorm (langwerpige taartvorm met losse bodem van 35 x 11 cm) met het kruimeldeeg, bedek dat met bakpapier en bakparels en bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels en laat de bodem afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

  2. 2

    Klop de roomkaas los met de blauwe kaas. Roer er de bieslook, de geraspte citroenschil, de honing en de eidooier onder. Schep het kaasmengsel op de gebakken taartbodem, strijk het mooi glad en bak de taart nog 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de vijgen in partjes en leg ze op de taart. Rooster de amandelschilfers en strooi ze over de taart. Druppel er nog wat extra honing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de bakvorm (langwerpige taartvorm met losse bodem van 35 x 11 cm) met het kruimeldeeg, bedek dat met bakpapier en bakparels en bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels en laat de bodem afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

  2. 2

    Klop de roomkaas los met de blauwe kaas. Roer er de bieslook, de geraspte citroenschil, de honing en de eidooier onder. Schep het kaasmengsel op de gebakken taartbodem, strijk het mooi glad en bak de taart nog 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de vijgen in partjes en leg ze op de taart. Rooster de amandelschilfers en strooi ze over de taart. Druppel er nog wat extra honing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.