Kippendijen met citroen en perzik en hasselbackaardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippendijen met citroen en perzik en hasselbackaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hasselbackaardappelen zijn eenvoudig te maken, maar geven je gerecht meteen een verfijndere look.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Snij de aardappelen met een scherp mesje in dunne plakjes, maar snij ze niet helemaal door. Laat het onderste deel van de aardappel vastzitten.

  2. 2

    Leg de kip op een ingevette ovenplaat. Leg op elke kippendij een plakje citroen, een takje salie en een takje tijm. Bind vast met keukentouw.

  3. 3

    Spoel de perziken en verwijder de pitten. Snij de perziken in plakjes en leg ze op een rijtje naast de kippendijen. Leg daarnaast de hasselbackaardappelen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bak 35 tot 40 minuten in de oven. Werk af met de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Snij de aardappelen met een scherp mesje in dunne plakjes, maar snij ze niet helemaal door. Laat het onderste deel van de aardappel vastzitten.

  2. 2

    Leg de kip op een ingevette ovenplaat. Leg op elke kippendij een plakje citroen, een takje salie en een takje tijm. Bind vast met keukentouw.

  3. 3

    Spoel de perziken en verwijder de pitten. Snij de perziken in plakjes en leg ze op een rijtje naast de kippendijen. Leg daarnaast de hasselbackaardappelen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bak 35 tot 40 minuten in de oven. Werk af met de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.