Recept

Kip piccata met orzo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenpansgerecht bomvol smaak!

Gebakken citroenen zien er leuk uit en smaken heerlijk: een tikje zoet en toch friszuur. ­Perfect om zomerse gerechten op smaak te brengen.

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in hapklare stukken en bestrooi ze met de bloem, peper en zout. Verhit de olijfolie en de boter in een diepe pan en bak de kip rondom goudbruin.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak kort mee tot hij begint te geuren.

  3. 3

    Voeg de orzo toe en roer goed door, zodat deze de smaken opneemt. Giet de kippenbouillon erbij. Snij 1 citroen in schijfjes en voeg ze toe aan de pot. Pers vervolgens het sap van 1 citroen uit en voeg ook dit toe aan de pan.

  4. 4

    Laat de orzo op middelhoog vuur in ongeveer 12 minuten gaar koken, terwijl je af en toe roert. Voeg indien nodig een scheutje water toe als het mengsel te droog wordt. Snij de overige citroen in schijfjes en bak ze goudbruin. Snipper de peterselie.

  5. 5

    Roer op het einde de ­kappertjes en de fijngehakte peterselie door het gerecht. Werk de orzo af met de extra peterselie en de gebakken ­citroenschijfjes en serveer ­meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip piccata met orzo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!