Hasselbackaardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hasselbackaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit feestelijke aardappelgerecht heb je maar 3 ingrediënten nodig: aardappelen, knoflook en parmezaan. Hmmm!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij de aardappelen met een scherp mes in dunne plakjes, maar snij ze niet helemaal door: laat de plakjes aardappel onderaan aan elkaar zitten. Spoel ze goed.

  3. 3

    Pel de knoflook en snij ‘m in dunne plakjes. Stop ze tussen de plakjes aardappel.

  4. 4

    Kruid met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en leg op elke aardappel nog een beetje boter.

  5. 5

    Bak de aardappelen in 35 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  6. 6

    Haal ze uit de oven en bestrooi ze met geraspte parmezaan.

  7. 7

    Zet opnieuw 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi vlak voor het serveren met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij de aardappelen met een scherp mes in dunne plakjes, maar snij ze niet helemaal door: laat de plakjes aardappel onderaan aan elkaar zitten. Spoel ze goed.

  3. 3

    Pel de knoflook en snij ‘m in dunne plakjes. Stop ze tussen de plakjes aardappel.

  4. 4

    Kruid met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en leg op elke aardappel nog een beetje boter.

  5. 5

    Bak de aardappelen in 35 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  6. 6

    Haal ze uit de oven en bestrooi ze met geraspte parmezaan.

  7. 7

    Zet opnieuw 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi vlak voor het serveren met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.