Zalmspiesjes met koolrabistoemp en kerstomatensalsa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmspiesjes met koolrabistoemp en kerstomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Koolrabi is een echte zomergroente, maar redelijk onbekend bij het grote publiek. Je kunt dit kleine knolletje vullen met kaas of gehakt. Flinterdun gesneden is rauwe koolrabi ook lekker in een slaatje.” 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de koolrabi en snij ze in stukken. Pel de knoflook. Kook de koolrabi samen met de aardappelen en de knoflook in lichtgezouten water. Giet af. Haal het teentje knoflook eruit en pureer de groenten met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Meng de kerstomaten met de sjalot, de peterselie, de azijn en wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zalm in hapklare blokjes en snij 1 citroen in plakjes. Halveer de tweede citroen. Prik de stukken zalm en plakjes citroen afwisselend op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze goudbruin en gaar op de BBQ of de grillplaat. Gril ook de gehalveerde citroen kort in de pan.

  4. 4

    Serveer de stoemp met de kerstomatensalsa en de zalmspiesjes en sprenkel er het sap van de gegrilde citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de koolrabi en snij ze in stukken. Pel de knoflook. Kook de koolrabi samen met de aardappelen en de knoflook in lichtgezouten water. Giet af. Haal het teentje knoflook eruit en pureer de groenten met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Meng de kerstomaten met de sjalot, de peterselie, de azijn en wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zalm in hapklare blokjes en snij 1 citroen in plakjes. Halveer de tweede citroen. Prik de stukken zalm en plakjes citroen afwisselend op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze goudbruin en gaar op de BBQ of de grillplaat. Gril ook de gehalveerde citroen kort in de pan.

  4. 4

    Serveer de stoemp met de kerstomatensalsa en de zalmspiesjes en sprenkel er het sap van de gegrilde citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.