Recept

Bloemkoolrijst met zalmspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht bevat redelijk wat vetten doordat er zalm in zit, maar dat is absoluut niet verkeerd: zalm bevat goede, onverzadigde omega-3-vetten. Het is aan te raden zeker 1 keer per week vette vis op het menu te zetten. Dit gerecht bevat 586 kcal per persoon.

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in stukken en rijg ze met een paar limoenpartjes op spiesjes. Rasp of cutter de bloemkool tot die eruitziet als rijst. Snij de komkommer in slierten met een mandoline of een dunschiller. Knijp het vocht uit de komkommer en dep droog met keukenpapier.

  2. 2

    Meng in een kom de sesamolie, azijn, honing en chilivlokken. Doe de komkommer erbij, kruid met peper, zout en meng goed. Garneer met sesamzaadjes. Zet opzij.

  3. 3

    Verhit 1 kl sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de bloemkoolrijst mooi goudbruin in 5 minuten. Doe dit eventueel in verschillende porties. Kruid met kurkuma, peper en zout. Meng de in ringetjes gesneden lente-ui door de bloemkoolrijst. Bestrijk de zalmspiesjes met sesamolie en gril 3 minuten, draai om en laat nog 2 minuten verder garen.

  4. 4

    Halveer de avocado, verwijder de steen en de schil. Snij de avocado in plakjes. Verdeel de bloemkoolrijst over vier kommen, beleg met enkele plakjes avocado en een zalmspiesje. Serveer met het komkommerslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolrijst met zalmspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!