Gepofte aardappel met radijs en muntpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepofte aardappel met radijs en muntpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gepofte aardappel is lekker bij een fris slaatje en/of een stukje vlees, vis of groente van de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Zet ze met schil en al op een bakplaat. Prik met een mes of vork enkele gaatjes in de aardappel.

  2. 2

    Wrijf in met olijfolie en zout en zet 60 minuten of langer in de oven.

  3. 3

    Haal ze uit de oven om te voelen of ze gaar zijn. Glij je er gemakkelijk met een mes door, dan zijn ze gaar.

  4. 4

    Snij de bovenkant van de aardappel in en duw ‘m voorzichtig open.

  5. 5

    Pel de knoflook en snij de radijzen in fijne plakjes.

  6. 6

    Doe de muntblaadjes, de knoflook, de amandelen, de parmezaan en de olijfolie in een blender en mix. Kruid met citroensap, peper en zout.

  7. 7

    Beleg de gepofte aardappelen met radijs en verse pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Zet ze met schil en al op een bakplaat. Prik met een mes of vork enkele gaatjes in de aardappel.

  2. 2

    Wrijf in met olijfolie en zout en zet 60 minuten of langer in de oven.

  3. 3

    Haal ze uit de oven om te voelen of ze gaar zijn. Glij je er gemakkelijk met een mes door, dan zijn ze gaar.

  4. 4

    Snij de bovenkant van de aardappel in en duw ‘m voorzichtig open.

  5. 5

    Pel de knoflook en snij de radijzen in fijne plakjes.

  6. 6

    Doe de muntblaadjes, de knoflook, de amandelen, de parmezaan en de olijfolie in een blender en mix. Kruid met citroensap, peper en zout.

  7. 7

    Beleg de gepofte aardappelen met radijs en verse pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.