Recept

Gepofte aardappel met cottagecheese en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij een fris slaatje en/of een stukje vlees, vis of groente van de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Zet ze met schil en al op een bakplaat. Prik met een mes of vork enkele gaatjes in de aardappel.

  2. 2

    Wrijf in met olijfolie en zout en zet 60 minuten of langer in de oven.

  3. 3

    Haal ze uit de oven om te voelen of ze gaar zijn. Glij je er gemakkelijk met een mes door, dan zijn ze gaar.

  4. 4

    Snij de bovenkant van de aardappel in en duw ‘m voorzichtig open.

  5. 5

    Rasp de schil van de citroen tot je zo'n halve koffielepel hebt. Meng de cottage cheese met de geraspte citroenschil, enkele druppels citroensap en peper en zout.

  6. 6

    Snipper de bieslook fijn en snij de gerookte zalm in reepjes.

  7. 7

    Beleg de gepofte aardappelen met cottage cheese, bieslook en reepjes zalm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met cottagecheese en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!