Recept

Gepofte aardappel met pulled salmon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de aardappelen als laatste voor je naar je picknick vertrekt. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje lauw zijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen grondig en boen ze schoon. Doe wat olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf er de aardappelen mee in. Gaar ze 45 tot 50 minuten op het rooster in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Meng de sjalot, de knoflook en de chilipeper met de honing, het citroensap en 4 eetlepels olijfolie toe. Roer goed om. Breng op smaak met zwarte peper, zout, het gerookt paprikapoeder en de worcestersaus.

  3. 3

    Leg de zalm op een met bakpapier beklede ovenplaat en lepel er de marinade royaal over. Gaar de zalm de laatste 15 minuten mee met de aardappelen in de oven.

  4. 4

    Maak de dressing. Roer de roomkaas los met het citroensap en de olijfolie. Voeg de knoflook en de bieslook toe en kruid met peper en zout. Doe in een klein afsluitbaar potje om mee te nemen.

  5. 5

    Laat de aardappelen een beetje afkoelen. Snij er een kruis in en duw aan de zijkant het aardappelkruim een beetje naar boven. Verpak ze in aluminiumfolie om mee te nemen. Trek de zalm in plukken uit elkaar en doe in een afsluitbare kom.

  6. 6

    Serveer de lauwe aardappelen met de zalm en met een verfijnde koolsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met pulled salmon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!