Recept

Pappardelle met Salamini italiani alla Cacciatora AOP en mosseltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit mosselgerecht is lekker met zuurdesembrood! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Spoel de tomaatjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en doe er de tijm, rozemarijn en 2 teentjes knoflook bij. Gaar de tomaatjes 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de mosseltjes grondig. Kook de pasta beetgaar in een grote pot gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pel en halveer de rest van de knoflook. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie in een grote pot. Snij de Salamini italiani alla Cacciatora AOP in blokjes en bak even mee. Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pot en stoom de mosselen in 5 minuten gaar. Blus met de wijn en voeg een klontje boter toe.

  4. 4

    Hak de bladpeterselie fijn. Hussel de mosselen en de Salamini italiani alla Cacciatora AOP onder de pasta en verdeel alles over de borden. Haal de tomaatjes uit de oven en schep ze over de pasta. Werk af met de peterselie en wat peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met Salamini italiani alla Cacciatora AOP en mosseltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!