Recept

Melanzane alla parmigiana met Mortadella Bologna IGP

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de oven met Italiaanse charcuterie! 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalotten en fruit ze in olijfolie. Snij de gegrilde paprika’s in reepjes en voeg ze met de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij de knoflook en sjalot. Breng aan de kook. Laat 15 minuten zacht sudderen tot de saus is ingedikt. Verwijder het kruidentuiltje.

  2. 2

    Spoel de courgettes en aubergines en snij ze in dunne plakken. Bestrooi de aubergines rijkelijk met zeezout en laat 10 minuten rusten. Spoel nadien goed af en dep droog. Gril de plakken aubergine en courgette langs beide kanten in olijfolie in een hete grillpan.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Lepel wat tomatensaus in een ovenschaal. Maak laagjes van de aubergines, parmezaan, fijngesneden Mortadella Bologna IGP, basilicumblaadjes en courgettes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en leg ze erop.

  4. 4

    Gaar de ovenschotel 20 tot 25 minuten in de oven tot de bovenkant krokant en goudbruin is. Haal uit de oven en werk af met de blokjes Mortadella Bologna IGP en nog enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Melanzane alla parmigiana met Mortadella Bologna IGP

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!