Hummus met kerrie en kurkuma
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hummus met kerrie en kurkuma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het kerriepoeder geeft wat pit aan de hummus. Het vocht van de kikkererwten, de aquafaba, zorgt voor een extra smeuïge dip.

bereiding
  1. 1

    Giet de kikkererwten af, maar hou 1/3 van het vocht bij. Rooster 100 gram kikkererwten kort in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma.

  2. 2

    Doe de rest van de kikkererwten met het vocht, de tahin, 2 eetlepels olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma in de keukenrobot. Mix glad.

  3. 3

    Lepel de hummus in een kommetje en schik er de geroosterde kikkererwten op. Werk af met nog 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met extra kerriepoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Giet de kikkererwten af, maar hou 1/3 van het vocht bij. Rooster 100 gram kikkererwten kort in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma.

  2. 2

    Doe de rest van de kikkererwten met het vocht, de tahin, 2 eetlepels olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma in de keukenrobot. Mix glad.

  3. 3

    Lepel de hummus in een kommetje en schik er de geroosterde kikkererwten op. Werk af met nog 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met extra kerriepoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.