Perzikconfituur met munt en oranjebloesem
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perzikconfituur met munt en oranjebloesem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voeg wat munt en oranjebloesem toe aan een gewone perzikenconfituur, en hij voert je meteen mee naar Marokko. Goed voor 4 potjes van 250 ml.

bereiding
  1. 1

    Halveer de perziken, ontpit ze en snij in stukken. Breng ze samen met het sap van de citroenen en een scheutje water aan de kook. Laat 10 minuten met het deksel op de pot koken. Roer af en toe.

  2. 2

    Hak het bosje munt fijn en doe de gesnipperde kruiden in een kruiden- of theezakje. Voeg dit samen met de suiker en het oranjebloesemwater toe aan het fruit. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat 3 minuten goed doorkoken. Schuim af indien nodig.

  3. 3

    Verwijder de munt, giet de hete confituur in de bokalen en sluit ze af. Keer ze om en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de perziken, ontpit ze en snij in stukken. Breng ze samen met het sap van de citroenen en een scheutje water aan de kook. Laat 10 minuten met het deksel op de pot koken. Roer af en toe.

  2. 2

    Hak het bosje munt fijn en doe de gesnipperde kruiden in een kruiden- of theezakje. Voeg dit samen met de suiker en het oranjebloesemwater toe aan het fruit. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat 3 minuten goed doorkoken. Schuim af indien nodig.

  3. 3

    Verwijder de munt, giet de hete confituur in de bokalen en sluit ze af. Keer ze om en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.