Suikerarme zwartebessenconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Suikerarme zwartebessenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, je kunt confituur maken met minder suiker. Hier wordt die vervangen door honing en chiazaad. Hou er wel rekening mee dat confituur met minder of zonder suiker maar beperkt houdbaar is. Je kunt deze confituur tot 1 week in de koelkast bewaren. Dit recept is goed voor 2 potjes van 250 ml.

bereiding
  1. 1

    Breng de bessen met de honing en het limoensap aan de kook. Doe het basilicum in een kruiden- of theezakje en voeg toe. Laat alles 5 minuten op een laag vuur sudderen.

  2. 2

    Haal het basilicum uit de confituur. Plet de bessen met een vork en roer er het chiazaad door. Laat nog eens 15 minuten verder koken.

  3. 3

    Giet de hete confituur in de bokaaltjes, sluit ze af en keer ze om. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de bessen met de honing en het limoensap aan de kook. Doe het basilicum in een kruiden- of theezakje en voeg toe. Laat alles 5 minuten op een laag vuur sudderen.

  2. 2

    Haal het basilicum uit de confituur. Plet de bessen met een vork en roer er het chiazaad door. Laat nog eens 15 minuten verder koken.

  3. 3

    Giet de hete confituur in de bokaaltjes, sluit ze af en keer ze om. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.