Aardbei-rabarberconfituur met verse tijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardbei-rabarberconfituur met verse tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardbei-rabarber is een klassieke combinatie voor confituur, maar een beetje sinaasappel en wat tijm maken er wat bijzonders van. Goed voor 4 potjes van 250 ml.

bereiding
  1. 1

    Snij de rabarber in stukjes van 3 centimeter en breng ze samen met het sinaasappelsap en de geraspte schil aan de kook. Laat 10 minuten onder deksel koken.

  2. 2

    Bind het bosje tijm samen. Halveer de aardbeien en schep ze, samen met de suiker en de tijm, door de rabarbermoes. Breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten goed doorkoken. Verwijder eventueel schuim.

  3. 3

    Haal de tijm uit de confituur en giet de hete confituur in de schoongemaakte bokaaltjes. Sluit ze af en keer ze om. Laat zo afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de rabarber in stukjes van 3 centimeter en breng ze samen met het sinaasappelsap en de geraspte schil aan de kook. Laat 10 minuten onder deksel koken.

  2. 2

    Bind het bosje tijm samen. Halveer de aardbeien en schep ze, samen met de suiker en de tijm, door de rabarbermoes. Breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten goed doorkoken. Verwijder eventueel schuim.

  3. 3

    Haal de tijm uit de confituur en giet de hete confituur in de schoongemaakte bokaaltjes. Sluit ze af en keer ze om. Laat zo afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.