Recept

Broccolisoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep met balletjes... altijd goed!

bereiding
  1. 1

    Snij de broccoli mét de steel in stukjes. Hou ¼ van de roosjes apart voor de afwerking. Schil de aardappel, pel de ui en de knoflook en spoel de courgette. Snij ze in blokjes.

  2. 2

    Fruit alle groenten, behalve de apart gehouden broccoliroosjes, in wat boter of olijfolie in een grote stoofpot. Blus ze met de bouillon en breng die aan de kook. Breng de soep op smaak met peper, zout en de naaldjes van 1 rozemarijntakje. Zet het vuur zachter en laat de soep nog 20 minuten verder garen.

  3. 3

    Maak intussen de balletjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de fijngehakte naaldjes van 1 takje rozemarijn tot een homogeen geheel, rol er hap­klare balletjes van. Blancheer de balletjes kort in gezouten water.

  4. 4

    Mix de soep. Voeg de apart gehouden broccoliroosjes toe en laat die 4 minuten meekoken. Voeg dan de gehaktballetjes toe en laat ze garen tot ze bovendrijven. Serveer de soep met de zure room en de rest van de rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccolisoep met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!