Kip met pastis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met pastis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Begin op tijd aan dit gerechtje, want de kip moet een nachtje marineren.

bereiding
  1. 1

    Begin de avond van tevoren met de marinade. Pel de knoflook, verwijder de groene kiem en hak fijn. Doe de knoflook in een kom met het pepertje, de saffraan en de pastis. Leg er de kip in, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en wrijf de marinade goed in de kip. Zet een nachtje in de koelkast.

  2. 2

    Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon, snij ‘m in blokjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Pel de uien, snij ze in ringen.

  3. 3

    Stoof de uien glazig in een pan met olijfolie. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Laat aan alle kanten kleuren in de pan met de uien. Giet de marinade erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Doe er ook de venkel bij. Laat 20 minuten zacht pruttelen.

  4. 4

    Spoel de aardappelen, schil ze indien gewenst, snij ze in grove stukken. Doe ze bij in de pan en laat nog 20 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bind, indien nodig, de saus met wat sausbinder. Werk af met gesnipperd venkelgroen. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Begin de avond van tevoren met de marinade. Pel de knoflook, verwijder de groene kiem en hak fijn. Doe de knoflook in een kom met het pepertje, de saffraan en de pastis. Leg er de kip in, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en wrijf de marinade goed in de kip. Zet een nachtje in de koelkast.

  2. 2

    Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon, snij ‘m in blokjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Pel de uien, snij ze in ringen.

  3. 3

    Stoof de uien glazig in een pan met olijfolie. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Laat aan alle kanten kleuren in de pan met de uien. Giet de marinade erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Doe er ook de venkel bij. Laat 20 minuten zacht pruttelen.

  4. 4

    Spoel de aardappelen, schil ze indien gewenst, snij ze in grove stukken. Doe ze bij in de pan en laat nog 20 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bind, indien nodig, de saus met wat sausbinder. Werk af met gesnipperd venkelgroen. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.