Recept

Tomatentaart met bodem van polenta en ricottavulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze hartige taart is gezond en slank! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de bodem met 80 milliliter water tot een wat plakkerig deeg. Doe het deeg in een beboterde taartvorm (20 cm diameter) en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Dek het deeg af met bakpapier, stort er bakbonen op en bak 15 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de vulling en bak nog eens 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de tomaten. Halveer de kerstomaatjes en snij de grotere tomaten in plakjes. Snij de helft van het basilicum fijn. Meng de ricotta met het fijngesneden basilicum, de tijmblaadjes, de geraspte citroenschil en de geraspte parmezaan en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de taartbodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Schik hierop de plakjes tomaat, kruid met peper en zout en bedruppel met de olijfolie. Bak de taart 15 minuten in de oven. Haal de tomatentaart uit de oven en werk af met de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!