Recept

Limoenkoekjes met ricottavulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, deze koekjes zijn slank. Pak er dus gerust nog één.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de vulling. Mix de ricotta glad met de poedersuiker en de vanillepasta. Zet koel weg.

  2. 2

    Maak de koekjes. Mix de kokosolie glad met de suiker, de vanillepasta, de limoenschil en de melk. Voeg het amandelmeel en het volkoren speltmeel toe en kneed tot een vast deeg. Rol het deeg uit tussen Deze notenrepen kun je makkelijk invriezen. Ideaal als je onverwacht bezoek krijgt en iets lekkers op tafel wilt zetten 2 vellen bakpapier en leg het 15 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Haal het deeg uit de koelkast. Steek er met een vormpje cirkels van 3 cm diameter uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.

  4. 4

    Bestrijk de helft van de koekjes met de vulling en sluit ze met een ander koekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Limoenkoekjes met ricottavulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!