Recept

Orzo met kruidige kippenballetjes en courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lekkerste slanke lentepasta.

bereiding
  1. 1

    Hak de bladpeterselie en de dragon fijn. Meng de helft daarvan onder het kippengehakt en rol er balletjes van. Neem een grote diepe pan en verhit daar de olijfolie in. Bak de kippenballetjes aan elke kant goudbruin.

  2. 2

    Spoel de courgettes en snij ze in stukjes. Pel de knoflook. Mix de spinazie met de gepelde knoflook en de groentebouillon in de blender of met de staafmixer.

  3. 3

    Voeg de orzo toe aan de pan, laat een minuut meebakken en voeg dan de courgetteblokjes toe. Laat opnieuw een minuut meebakken en voeg dan de groentebouillon met de spinazie toe. Voeg de rest van de fijngehakte bladpeterselie en dragon toe. Laat 15 minuten garen tot de orzo en de balletjes gaar zijn. Doe er de room bij en roer. Kruid tot slot met peper en zout en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orzo met kruidige kippenballetjes en courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!