Recept

Aardbeientaart met pudding en pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker nostalgische puddingtaart met aardbei.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 180°C. Doe de boter in de mengkom van de keukenrobot en klop zacht. Voeg de bloemsuiker en de eidooier toe. Stort het amandelpoeder erbij en meng verder. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, doe er een snuifje zout bij en meng tot een homogeen deeg. Kneed het kort met de hand, vorm een bol en verpak in een vershoudfolie. Laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de melk op een zacht vuur. Snij het vanillestokje overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.

  3. 3

    Doe de eidooiers in de mengkom van de keukenmachine en klop samen met de suiker tot een ruban. Voeg de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los. Giet een scheutje van de warme vanillemelk bij het beslag en meng verder. Giet het beslag daarna over in de pan met melk en roer tot de pudding bindt. Van zodra je een eerste luchtbel ziet verschijnen, is de pudding klaar en haal je hem van het vuur.

  4. 4

    Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Laat een halfuur afkoelen in de koelkast.

  5. 5

    Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed er een beboterde en bebloemde taartvorm van 24 cm diameter mee. Duw stevig aan in de randjes en snij de overtollige stukjes deeg weg. Bedek met bakpapier en bakparels en schuif 20 à 25 minuten in de oven. Verwijder de bakparels en bak nog 5 minuutjes verder. Laat de bodem afkoelen.

  6. 6

    Vul de taart met de vanillepudding en schik er de aardbeien op. Werk af met gehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientaart met pudding en pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!