Knolseldersoepje met blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Knolseldersoepje met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk soepje voor een feestelijke gelegenheid

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de knolselder in blokjes.

    Snipper de ui fijn.

    Schil de appel en snij in blokjes.

  2. 2

    Fruit de selder en de ui glazig in de boter en de olijfolie. Doe er de cider bij en laat even inkoken. Schenk er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 5 tot 7 minuten koken, tot de selder gaar is.

  3. 3

    Doe de appelblokjes bij de soep. Laat nog 5 minuten koken onder deksel.
    Mix de soep en breng ze op smaak met peper uit de molen.

  4. 4

    Doe de verkruimelde kaas bij de room. Verwarm tot net onder het kookpunt en roer goed glad.

  5. 5

    Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Lepel er wat van de warme kaasroom bij. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.

  6. Serveertip

  7. 6

    Lekker met gefrituurde selderreepjes:

    Snij 100g knolselder in fijne reepjes. Dep ze goed droog en frituur ze vlak voor het opdienen in hete frituurolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de knolselder in blokjes.

    Snipper de ui fijn.

    Schil de appel en snij in blokjes.

  2. 2

    Fruit de selder en de ui glazig in de boter en de olijfolie. Doe er de cider bij en laat even inkoken. Schenk er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 5 tot 7 minuten koken, tot de selder gaar is.

  3. 3

    Doe de appelblokjes bij de soep. Laat nog 5 minuten koken onder deksel.
    Mix de soep en breng ze op smaak met peper uit de molen.

  4. 4

    Doe de verkruimelde kaas bij de room. Verwarm tot net onder het kookpunt en roer goed glad.

  5. 5

    Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Lepel er wat van de warme kaasroom bij. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.

  6. Serveertip

  7. 6

    Lekker met gefrituurde selderreepjes:

    Snij 100g knolselder in fijne reepjes. Dep ze goed droog en frituur ze vlak voor het opdienen in hete frituurolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.