Recept

Soep van jonge wortelen en geroosterde puntpaprika's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soep volgens de principes van Sandra Bekkari. Hou je van zoet? Voeg het versgeperste sap van een sinaasappel toe voor een zoete toets. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen en paprika’s schoon. Snij de wortelen in repen en de paprika’s in rondjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar 15 minuten in de oven. Hou enkele geroosterde rondjes paprika apart voor de afwerking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en rasp fijn. Fruit eerst de sjalot en de gember aan in de zonnebloemolie. Voeg de gegrilde wortelen en paprika’s toe en strooi er het kerriepoeder over. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Doe de soep in kommen en werk af met de rondjes gegrilde paprika, zonnebloemzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van jonge wortelen en geroosterde puntpaprika's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!